Idd SK - Drøbak Frogn 2

16.10.2017

Iddegutta har valset gjennom årets 5.divisjon og har, allerede med to gjenstående kamper, sikret opprykket og retten til å møte blant annet TTIF neste år i 4. divisjon. I ren Champions League-ånd var det duket for høstkamp med dugg i gresset, musikk strømmende ut over høyttaleranlegget og flomlys over gressmatta. I tillegg var det 143 mennesker som hadde tatt turen for å se gutta krige om nye poeng. Roar Hagens menn hadde denne mandagskvelden i oppgave å kjempe om avdelingsseier!

Vi har blitt vant til å se Idd i 3-5-2 formasjon med vingbacker denne sesongen, og kveldens kamp var intet untak. Laget var slik fra start:

                             Svendsen

                   Aam - Overvik - Moltzau

          Løken - Ahlsen - Ståhl - Hauge - Ståhl

                          Ekeli - Høvik

Det er Drøbak som starter kampen best på Risum og får Idd til å virke litt baktunge de første minuttene, med et enormt balltempo og kvikke føtter. Det er derfor noe mot spillets gang at Idd får kjempet til seg et frispark på 25 meter etter 6 minutter. En meget observant Christoffer Ståhl slår et kjapt frispark til Eirik Løken som fra 20 meter dunker til med høyreslegga og ballen suser i nettet bak en forfjamset Drøbak-keeper til 1-0. 

Drøbak fortsetter å legge trykk på Idd, men det er igjen blåtrøyene som klarer å bryte av etter 19 minutter. Bjørn Henrik setter i sedvanlig vis stor fart med ballen i beina og bretter etterhvert ut på kant der Christoffer har fosset frem i god innleggsposisjon. Ballen blir servert med krem, sukker og fløte, og Eirik Løken kan bare takke og bukke der han har en enkel oppgave å ekspedere ballen i nettet på bakerste stolpe. 2-0!

Bare 3 minutter senere er det tid for mer sambafotball. På nytt kontrer Idd og tar Drøbak litt ute av balanse. Øyvind Høvik får ballen litt ut til venstre og drar seg innover i banen før han ser Bjørn Henrik Ekeli i firsprang mot mål. Ballen blir tredd meget presist i bakrom, og alene med keeper runder Bjørn Henrik keeper før han triller ballen i mål til 3-0. 

Drøbak er imidlertid ikke et lag som legger seg ned og griner. Makan til lagmoral. Etter 31 minutter er det Drøbaks tur. Et nydelig raid fra lagets høyreback og en meget presis bakromsball over til venstrevingen gjør at vingen alene med Vegard har en enkel oppgave å redusere til 3-1. Bare et minutt senere klarer en uheldig Adrian Overvik å sette ballen i eget nett etter innlegg. 3-2. Fire minutter senere er snuoperasjonen et faktum da Drøbak scorer 3-3 etter fine angrepskombinasjoner. Også denne gangen er det ved å utnytte rommet på kantene i Idds 3er bak. 

Drøbak er også nære ledelse før pause etter stolpetreff, men omgangen ebber ut til 3-3. Kaffetørste og vantro tilskuere får seg en velfortjent pause etter 45 minutter med rakettfotball fra begge lag. Kanskje trener Roar Hagen har hentet inspirasjon fra Jurgen Klopps "Heavy-metal-fotball", der det renner inn mål i begge ender.

Andreomgang starter like forrykende som den første. Etter 46 minutter er det Bjørn Henrik som tar med seg ballen innover i banen før han ser at Eirik Løken har satt girspaken i "Bolt"-mode på motsatt side. Pasningen er strøken og Løken kan ikke gjøre annet enn å spikre sitt hattrick i kassa bak Drøbaks keeper. 4-3!

De neste 10 minuttene kjører Idd kampen og har to kjempemuligheter, samt et korrekt annulert mål for offside. Sakte, men sikkert klarer likevel Drøbak og snu matchen til sin fordel igjen. De er ekstremt hurtige i pasningsspillet og har mye lekkert kombinasjonsspill som rett og slett går for fort for Idd. I løpet av 10 totaldominerende minutter går de fra 4-3 til 4-6, der de viser god kvalitet i angrepsspillet. Idd blir etter dette liggende og jage, men i det klokka runder 90 minutter er det Henrik Moltzaus tur til å skalle inn en corner fra Christoffer Ståhl. Dette gjør at Idd klarer å etablerer et trykk mot slutten uten at de kommer til de store sjansene. Kampen ebber ut med seier 6-5 til Drøbak Frogn 2, og det betyr at Sprint har ballen i egne hender om avdelingsseier. 

143 mennesker var uansett storfornøyd med meget god underholdning en mandags kveld i oktober! 

Referent: Ole-Jørgen Forfang-Ekeli