Etter kun 3.36 lå Idd SK under med 0-2 - men spillerne viste meget god moral

17.04.2018
 Det var etter kun 1 minutt og 49 sekunder Kråkerøy 2 sin kraftspiss Ayoub Jakes Swaray satte inn 1-0 for hjemmelaget. Han utnyttet en grov forsvarsfeil. Kaptein Adrian Overvik skulle bare spille ballen tilbake til keeper Emil Torp Rognehaug, men pasningen var alt for puslete og svak. Raske og sterke Swaray plukket den med seg og satte den inn bak en sjanseløs Emil Torp Rognehaug. 

Kun 1 minutt og 47 sekunder senere, i det fjerde spilleminutt, sto det 2-0 på Fredrikstad stadion. Swaray scoret igjen. Foran 47 tilskuere i åtte plussgrader og litt tegn til tåke. Årsaken var slurv på egen banehalvdel fra Øyvind Ranheim Henriksveen, og noen øyeblikk senere en markeringssvikt i forsvaret.

«Det var akkurat dette som ikke skulle skje. Det var noe av det siste vi snakket om før vi gikk ut på banen. At vi ikke skulle slippe Kråkerøy til noen ting det første kvarteret. Vi skulle være meget disiplinerte bakover. Det skjedde ikke! På det første målet hadde Adrian bare trengt å måke ballen unna, men setter 16-åringen vår i mål i en veldig vanskelig situasjon. Vi roter også veldig på det andre målet. Så vi kan trygt kalle det en marerittstart på 4. divisjon», sa trener Roar Hagen om det som skjedde de første minuttene i gårsdagens batalje.

De blå bygdegutta viste så en meget god moral. Det var aldri (!) snakk om å gi opp. Kaptein og Alta-fødte Overvik viste mental styrke ved å riste 0-1-tabben raskt av seg og var meget god i midtforsvaret resten av kampen, sammen med sin solide stopperkollega Henrik Moltzau. Midtbankeankeret Lars-Petter Ahlsen løp uttrettelig. Bjørn-Henrik Ekeli kjempet og slet som en løve da han våknet etter 20 minutters spill. Det samme gjorde Øyvind Ranheim Henriksveen. Hurtigtoget Eirik Havnes Løken på høyre kant hadde flere gode raid, men var ikke helt i toppform, etter å ha slitt med en skade i nedre halvdel av ryggen den siste uka. Venstreback, «assistkonge» og dødballsekspert Christoffer «Chresta» Moen Ståhl ble byttet ut til pause. Sykdom den siste uka hindret ham i å fungere optimalt denne kvelden i plankebyen.

Det kjentes bittert ut med Idd-øyne da Kråkerøy gikk opp til 3-0 i det 19. spilleminutt ved Øyvind Randen. For etter 12.20 headet Øyvind Høvik like over etter et pent innlegg fra nevnte «Chresta». Nøyaktig ett minutt senere brøt Ahlsen av de grønn-hvites kontring, og spilte raskt ut til Havnes Løken på høyre kant. Han slo nydelig over til Ekeli på venstre. Ekeli slo inn i feltet og ballen endte til slutt opp hos Øyvind Høvik som fyrte løs, men vertenes målvakt Martin Waldenstrøm Hansson reddet. 

Backene til Idd; Tor-Håkon «Totto» Sundt Nordenhaug og «Chresta» hadde nok å gjøre defensivt de første 20 minuttene. Kråkerøy 2 sin offensive venstreback Elias Bakken Huth, med nummer 15 på ryggen, skapte trøbbel gang etter gang på «Totto» sin side. Men de siste 70 minuttene var det det nyopprykkede laget fra Halden som var best på Fredrikstad stadion. Det var godt å se for tilskuerene som hadde tatt turen fra festningsbyen, og selvsagt også for trener Roar Hagen, assistenttrener Jon Ola Johnsen, oppmann Ole Martin Signebøen, og sportslig leder Geir-Atle Strøm på benken. 

I det 23. spilleminutt slo Christoffer et perfekt innlegg fra høyre. Skuddet til spiss Sondre Kirkeng Rørmyr gikk utenfor. Minuttet senere skjøt Sondre langs bakken, like utenfor. Så headet Henriksveen utenfor. Idd Sportsklubb hadde virkelig tatt over kampen. Åtte minutter før pause skjøt Lars-Petter like utenfor. Et godt skuddforsøk fra den løpssterke midtbanespilleren. Noe av det siste som skjedde i første omgang, skjedde tre minutter før pause da hjemmelaget angrep på høyresiden. Overvik stormet ut som en Finnmarks-vind og taklet hardt to ganger på få sekunder, og fikk ryddet unna til innkast, slik at motstanderen ikke fikk kommet inn i 16-meteren. 3-0 til pause!

Oscar Aam fikk gleden av å komme inn for Moen Ståhl til andre omgang. Lite skjedde de første ni minuttene av omgangen, men etter 54.40 avsluttet Bjørn-Henrik Ekeli i stolpen. Han brøt av en mulig kontring rett utenfor 16-meteren, dro seg meget skrått inn i feltet, men ballen ville ikke inn. 

To minutter senere slo Sundt Nordenhaug en nydelig 25-meters pasning i bakrommet. Sondre var alene igjennom, men offsideavblåsningen var korrekt. Etter en drøy time fortsatte de blå fra Risum og Nyborg å storme i angrep. Eirik Havnes Løken slo en herlig pasning til Sondre Kirkeng Rørmyr, men dette var dagen det ikke skulle bli scoring for sistnevnte. Tynt treningsgrunnlag for Sondre de siste to ukene gjorde nok sitt til at målteften var borte under denne kampen. Keeperen var for raskt ute og snappet opp ballen foran øynene på en fortvilet Kirkeng Rørmyr i denne situasjonen. Men nå var coach Hagen godt fornøyd med det han så fra sidelinja. Kråkerøy fikk til svært lite.

Idd dominerte banespillet og i det 64. spilleminutt ble det en ny sjanse. Ahlsen slo inn til Sondre, som headet hardt, men ballen gikk i en motspiller, så i stolpen (!), før keeper reddet. Et kvarter før slutt satte Idd Sportsklubb inn en gammel ringrev av en angrepsspiller; Ove André Verpesdal. Ut gikk Øyvind Høvik. Da Verpesdal kom inn hadde gjestene en dødball de skulle ta fra 19 meter. Dessverre endte frisparket opp i ingenting. Et frispark som ga Elias Bakken Huth hos de grønn-hvite gult kort. Det eneste kortet i kampen, for øvrig. Nevnte Elias lot seg ikke be to ganger tolv minutter før slutt. I det 78. spilleminutt satte han inn 4-0. Helt mot spillets gang. Han driblet seg rett og slett gjennom hele Idd-forsvaret og satte kula iskaldt mellom bena på sisteskansen Emil Torp Rognehaug. Bortelagets keepertalent på kun 16 år.

I det 80. spilleminutt kom Vegard Ståhl inn for Tor-Håkon Sundt Nordenhaug. Fem minutter senere kom stortalentet Truls Johannesen, født i 2001, inn for Eirik. Kampen ebbet ut til 4-0. En fortjent seier alt i alt.

«Jeg ble dog ikke skremt av nivået. Kråkerøys andrelag er ventet å kjempe høyt på tabellen, men hva skapte de egentlig i andre omgang? Da synes jeg helt klart vi var best», sa en fattet Roar Hagen til Iddsk.no

Dette var en dag hvor Idd Sportsklubb manglet spillere som Sebastian Backe Eriksen (ankelskade), Sebastian Lilleby, Tormod Hammerstad og Polly Staal. Det irriterte Hagen at han ikke kunne ha alle tilgjengelige til en serieåpning, men vel vitende og fattet over at slik er fotball og idrett. Det er også verdt å nevne at det var Idd som vant cornerstatistikken denne småkjølige aprilkvelden. 

Undertegnede tok en prat med indreløper Truls Johannesen rett etter kampslutt. 

«Vi fikk en voldsom tung start i dag. Jeg var glad for å se gutta krige seg inn i kampen igjen. Vi falt tidlig ned i kjelleren, men ga aldri opp», sa han.
«Du har slitt med tunge skader i hele tre år. Det må også ha vært tungt psykisk, Truls?»
«Ja, det har det virkelig vært. Psykisk og fysisk. Jeg har dog aldri ønsket å gi meg. Jeg er veldig ung og har store ambisjoner som fotballspiller. Jeg vil bli så god som mulig og trener mye, mye styrke også! Det var først sent i vinter jeg kunne begynne å trene for fullt, og nå blir kroppen heldigvis bare bedre og bedre. Det har vært hofta og det venstre kneet jeg har vært plaget voldsomt med i tre år. Nå ser jeg framover» kunne Johannesen fortelle. Som hadde sin far Tommy på tribunen mandag kveld. Så gode fotballgener er Truls født med. Torsdag 19. april fyller han 17 år. Hele klubben gratulerer, et par dager på forskudd. 

Idd Sportsklubbs neste kamp er hjemme på Risum kunstgressbane mot Sprint/Jeløy, førstkommende søndag den 22. aprilklokka 14.00. Møt opp i hopetall, folkens! Ta med familie, venner og bekjente!
Max Marius Brynildsen